Strona Główna > Aktualności > I liga kobiet > Oświadczenie Zarządu KSZO Ostrowiec S.A. w sprawie doniesień o kłopotach klubu

Oświadczenie Zarządu KSZO Ostrowiec S.A. w sprawie doniesień o kłopotach klubu

fot. Paula Lesiak - KSZO Ostrowiec Św.

W ostatnim czasie pojawiły się informacje o kłopotach klubu KSZO Ostrowiec Świętokrzyski. Według tych doniesień zespół z województwa świętokrzyskiego miałby wycofać się z I ligi siatkarek. Klub zdecydował się wydać oświadczenie, którego treść prezentujemy poniżej.

,,Zarząd KSZO Ostrowiec S.A. – w związku z pojawiającymi się w ostatnim czasie doniesieniami medialnymi – informuje że klub z całą pewnością dokończy występy w bieżącym sezonie pierwszoligowym 2019/2020.  Klub prowadzi także starania zmierzające do wzmocnienia kadrowego zespołu.

Do końca stycznia br. zostanie przedstawione Radzie Nadzorczej KSZO Ostrowiec S.A. oraz władzom miasta Ostrowca Świętokrzyskiego sprawozdanie finansowe wraz z opinią biegłego rewidenta. Klub ma zapewnienie wiceprezydenta Piotra Dasiosa, że po otrzymaniu tych dokumentów ustaną przeszkody uniemożliwiające wsparcie finansowe klubu w ramach promocji miasta poprzez siatkówkę.

Prezes KSZO Ostrowiec S.A.

Mirosław Buszkiewicz”