Strona Główna > Aktualności > Tauron Liga > MKS wydał oświadczenie w sprawie Dominiki Sobolskiej

MKS wydał oświadczenie w sprawie Dominiki Sobolskiej

fot. Jan Galanty

Miejski Klub Siatkarski S.A. w związku z sytuacją, w której znalazła się Dominika Sobolska, przesłał do Zarządu Profesjonalnej Ligi Piłki Siatkowej S.A. pismo, w którym przedstawia fakty dotyczące podpisania kontraktu ze wspomnianą zawodniczką.

Zdaniem Miejskiego Klubu Siatkarskiego S.A. Dominika Sobolska powinna być traktowana jako zawodniczka krajowa. – Dominika Sobolska podpisała z nami kontrakt 2 marca 2016 roku, czyli jeszcze przed wejściem w życie nowych przepisów. Zgodnie z obowiązującymi w tym zakresie regulacjami powinna być traktowana do końca sezonu 2016/2017 jako zawodniczka krajowa. Kontaktowaliśmy się w tej sprawie z Profesjonalną Ligą Piłki Siatkowej S.A. i z otrzymanych informacji jasno wynikało, że tak będzie – wyjaśnia prezes zarządu Miejskiego Klubu Siatkarskiego S.A., Robert Koćma, nawiązując do protestu złożonego przez władze Klubu Sportowego Developres Rzeszów S.A.

Nasza drużyna została skompletowana pod Dominikę, która jest kluczową zawodniczką zespołu. Bardzo jej potrzebujemy, nie tylko ze względu na umiejętności sportowe, ale też ze względu na to, jaką jest pozytywną postacią dąbrowskiej siatkówki – mówi prezes zarządu Miejskiego Klubu Siatkarskiego S.A. – Ponadto gdy klub podpisywał kontrakt z zawodniczką, toczyły się rozmowy o jej grze w reprezentacji Polski. Takie były ustalenia. Nie wiemy, dlaczego nie doszło do porozumienia z federacją belgijską, ale temat jest nadal otwarty – dodał.

Kto zdobędzie złoto Orlen Ligi w sezonie 2016/2017?

zobacz wyniki

Loading ... Loading ...