Strona Główna > Aktualności > PlusLiga > Kontuzje w ZAKSIE – oświadczenie klubu

Kontuzje w ZAKSIE – oświadczenie klubu

Nad zawodnikami ZAKSY Kędzierzyn-Koźle zawisły czarne chmury. Nie najlepszy początek sezonu oraz kolejne informacje na temat kontuzji zawodników niepokoją. W tej sprawie zarząd klubu wydał specjalne oświadczenie.

Klub, aby zakończyć spekulacje na temat zdrowia swoich zawodników, na oficjalnej stronie internetowej zamieścił oświadczenie następującej treści (pisownia niezmieniona):

Podczas wtorkowego meczu rozgrywanego w ramach Pucharu CEV przeciwko Tiikerit Kokkola urazu doznał nasz środkowy Łukasz Wiśniewski. Dziś w Łodzi zawodnik został poddany szczegółowym badaniom, które nie wykazały poważniejszych uszkodzeń kontuzjowanego kolana. Pomimo faktu, iż uraz nie jest groźny, Łukasz odczuwa znaczny ból i jego występ podczas sobotniego meczu przeciwko drużynie z Olsztyna stoi pod znakiem zapytania.

Dodatkowo Zarząd Klubu pragnie zdementować doniesienia jakoby środkowy ZAKSY Jurij Gladyr doznał kontuzji. Jego nieobecność podczas ostatniego meczu spowodowana była planowanym wcześniej zabiegiem kończącym okres rehabilitacji zawodnika po ubiegłorocznej kontuzji. Na chwilę obecną nie istnieją żadne przeciwwskazania do występu Jurka w sobotnich zawodach.

Z dnia na dzień poprawia się natomiast stan zdrowia Michała Ruciaka, co pozwala mieć bardzo realną nadzieję, iż naszego kapitana w sobotę zobaczymy nie tylko w linii obrony „.

źródło: zaksa.pl

PlusLiga