Strona Główna > Aktualności > PlusLiga > Oświadczenie Zarządu PLPS S.A. w sprawie Michała Kubiaka

Oświadczenie Zarządu PLPS S.A. w sprawie Michała Kubiaka

"Zarząd PLPS S.A., działając w imieniu Zarządzającego rozgrywkami PlusLigi oświadcza, że potwierdza przynależność Pana Michała Kubiaka do Klubu Jastrzębski Węgiel S.A." Poniżej prezentujemy treść oświadczenia.

Warszawa, 5.10.2011

OŚWIADCZENIE

Zarząd PLPS S.A., działając w imieniu Zarządzającego rozgrywkami PlusLigi oświadcza, że potwierdza przynależność Pana Michała Kubiaka do Klubu Jastrzębski Węgiel SA. Tym samym uprawnia Zawodnika do występowania w barwach tego Klubu w sezonie ligowym 2011/2012.

Jednocześnie Zarząd stwierdza, że analiza dokumentów zgromadzonych dla potrzeb Sądu Polubownego w sprawie o przynależność klubową Pana Kubiaka, wskazuje na konieczność pilnej weryfikacji przepisów i procedur, dotyczących transferów zawodników, a nade wszystko wprowadzenia licencji dla "menedżerów", zajmujących się pośrednictwem w zawieraniu kontraktów zawodniczych. W ramach licencji należy sprecyzować prawa i obowiązki Menadżera tak, aby zapewnić jego funkcjonowanie w zgodzie z obowiązującym prawem i korzyścią wszystkich zainteresowanych.

Podpisani
Prezes Zarządu Artur Popko