Strona Główna > Aktualności > Igrzyska Olimpijskie > Oświadczenie Katarzyny Skowrońskiej-Dolata

Oświadczenie Katarzyny Skowrońskiej-Dolata

Na swej oficjalnej stronie internetowej Katarzyna Skowrońska-Dolata umieściła oświadczenie które ma związek z wywiadem, jaki w dniu dzisiejszym wydrukowano w Przeglądzie Sportowym.

W związku z wywiadem, jaki ukazał się w dzisiejszym Przeglądzie Sportowym, oświadczam, że nie ponoszę żadnej odpowiedzialności za szczątkowe i wyrwane z kontekstu zdania, które ukazały się na łamach różnych portali internetowych. Wspomnianego wywiadu w większej części udzieliłam podczas obozu w Szczyrku, jeszcze przed Pucharem Świata i odnosi się on wyłącznie do mojej siatkarskiej przyszłości po Igrzyskach Olimpijskich w Pekinie. Udzielonych wypowiedzi nie należy w żadnym razie łączyć z toczonymi rozgrywkami Pucharu Świata, jak to ma obecnie miejsce. Teraz przebywam z zespołem w Japonii i moim jedynym celem oraz marzeniem jest awans olimpijski, o który będę walczyła dla siebie, drużyny i kibiców do ostatniej piłki. Do odpowiedniego zrozumienia moich przemyśleń niezbędne jest zapoznanie się z całym tekstem, a nie tylko z fragmentami, które łącznie ze zmienionymi tytułami mogą szkodzić mojemu wizerunkowi oraz przede wszystkim wizerunkowi mojej drużyny.

źródło: skowronska.pl

Igrzyska Olimpijskie, Puchar Świata, reprezentacja Polski kobiet