Strona Główna > Aktualności > I liga kobiet > Hanna Polak ustąpiła ze stanowiska prezesa Sparty Warszawa

Hanna Polak ustąpiła ze stanowiska prezesa Sparty Warszawa

W tym tygodniu do naszej redakcji doszła informacja, że Hanna Polak postanowiła złożyć rezygnację ze stanowiska prezesa i członka zarządu Sparty Warszawa. Członkowie stowarzyszenia zdecydowali, że nowym prezesem zostanie Robert Kuciński.

Hanna Polak to wieloletnia działaczka siatkarska, która w swojej karierze współpracowała ze stołecznymi klubami – Spartą i Skrą. Z klubem Sparty była związana od dwunastu lat, zaś od ośmiu piastowała stanowisko prezesa.

Jak możemy przeczytać w przysłanym do naszej redakcji oświadczeniu: „W ciągu tych lat klub zyskał renomę wśród młodzieżowych drużyn dzięki licznym medalom na mistrzostwach Polski oraz wychował wiele reprezentantek naszego kraju”.

Przypomnijmy, że po sezonie 2012/3013 Sparta Warszawa miała pożegnać się z I ligą, jednak z uwagi na problemy finansowe innych drużyn z zaplecza ORLEN Ligi stołeczny zespół dostał drugą szansę na grę w tej klasie rozgrywkowej. Przed kolejnym sezonem przebudowano drużynę. – W nowym sezonie Sparta będzie pozytywnie odmieniona. Poczyniliśmy kilka wzmocnień, nad kolejnymi jeszcze pracujemy. Staramy się również, aby z roku na rok organizacja klubu funkcjonowała coraz bardziej profesjonalnie – mówiła w sierpniu Hanna Polak.

Mimo zmian w ostatnim czasie Sparta nie prezentuje zbyt dobrej formy i ponosi porażkę za porażkę. Obecnie stołeczne siatkarki plasują się na przedostatnim miejscu w tabeli z dorobkiem zaledwie czterech punktów.

źródło: inf. prasowa, inf. własna, spartawarszawa.pl

I liga kobiet

2013-12-20